Lichtarchitect

Lichtarchitect met oog voor detail

Bent u op zoek naar een lichtarchitect voor een openbare ruimte? Dan bent u bij Studio Kruizinga aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring met het maken van lichtplannen voor veel verschillende doeleinden mogen wij onszelf gerust experts op het gebied van licht noemen. We hebben reeds vele projecten met succes afgerond, zoals u kunt zien op de pagina ‘Projecten’. Dit betreft zowel projecten voor indrukwekkende interieurs, zoals de Koninklijke Wachtkamer in Amsterdam, als voor volledige openbare buitenruimtes, zoals de Nieuwe markt in Roosendaal. Tevens ontwerpen we als lichtarchitect armaturen en lichtmasten op maat. We zorgen ervoor dat deze perfect passen bij de omgeving, en de aanblik en de beleving van zowel natuur als architectuur versterken.

Lichtarchitect & industrieel ontwerper

Studio Kruizinga is in 2020 opgericht door Rob Kruizinga. Door zijn opleiding als industrieel ontwerper hebben we als lichtarchitect een zeer breed werkgebied. We ontwerpen maatwerk verlichting voor openbare ruimtes, stedenbouw, architectuur en zelfs infrastructuur. Indien nodig werken we samen met partners uit de omliggende vakgebieden, zodat we ook zeer complexe projecten kunnen oppakken. We beschikken daarvoor over een groot netwerk aan professionals, en stellen voor elk project een passend team van partners samen. Zo kunnen we u als lichtontwerper voorzien van geslaagde ontwerpen waarin praktische, functionele en architectonische eisen samenkomen.

We houden enorm van de uitdaging in het samenbrengen van bovenstaande aspecten, zeker in combinatie met esthetiek. Een lichtontwerp voor de openbare ruimte is wat ons betreft pas geslaagd als het er zowel logisch als aantrekkelijk uitziet, of het nu een armatuur aan een herenhuis is of een set enorme lichtmasten voor een stationsplein. Wij zijn er als lichtarchitect voor al deze projecten, waarin we werken met oog voor detail en altijd weer een knap staaltje techniek afleveren.

Lichtarchitect

Over onze werkwijze

Voor wat voor project u ons ook inschakelt, onze werkwijze als lichtarchitect is zeer transparant. We blinken uit in projectmanagement, en houden rekening met alle betrokken stakeholders. Onze ingenieuze lichtberekeningen en 3D visualisaties tonen u al in een vroeg stadium het effect van het ontwerp, waardoor u precies weet hoe het er uit gaat zien. Met deze berekeningen kunt u tevens aantonen dat de verlichting voldoet aan de geldende richtlijnen voor deze locatie, zoals het politiekeurmerk of ROVL (NVSS). Met onze achtergrond als industrieel ontwerper besteden we bovendien net zoveel aandacht aan het dag- als het nachtbeeld. Dat wil zeggen dat ook wanneer de verlichting niet wordt gebruikt deze er aantrekkelijk uitziet en goed past bij de omgeving.

Bent u benieuwd naar onze werkwijze of wilt u weten wat we precies voor u kunnen betekenen? Neem dan even contact met ons op voor meer informatie. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Projects